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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Cocais; Embrapa Florestas; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Rondônia; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Clima Temperado; Embrapa Cocais; Embrapa Florestas; Embrapa Instrumentação... Mostrar Todas |
Data corrente: |
09/09/1998 |
Data da última atualização: |
29/03/2010 |
Autoria: |
FERREIRA, J. M. S.; WARWICK, D. R. N.; SIQUEIRA, L. A. (ed.). |
Título: |
A cultura do coqueiro no Brasil. |
Edição: |
2. ed. rev. amp. |
Ano de publicação: |
1998 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: EMBRAPA-SPI, 1998. |
Páginas: |
292 p. |
ISBN: |
85-7383-025-5 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Importancia economica do coqueiro; Panorama mundial; Distribuicao geografica e comercio internacional; Perspectivas no mercado internacional; Flutuacao de preco no mercado internacional; Situacao nacional; Morfologia do coqueiro; Raiz; Caule; Folha; Inflorescencia; Fruto; Ecofisiologia do coqueiro; Temperatura; Umidade atmosferica; Pluviosidade; Intensidae luminosa - radiacao solar; Vento; Melhoramento genetico do coqueiro; Origem e distribuicao do coqueiro; Sistema reprodutivo; Melhoramento genetico; Cultura de embrioes; Propagacao vegetativa; Criterios para selecao de sementes; Campos de producao de sementes hibridas; Implantacao e manejo da cultura do coqueiro; Preparo da muda e plantio; Densidade de plantio; Manejo e tratos culturais; Colheita; Nutricao e adubacao do coqueiro; Principais solos cultivados com coqueiro; Remocao de nutrientes pelo coqueiro; Funcoes e sintomas de deficiencia dos nutrientes; Determinacao da necessidade de adubacao do coqueiro; Calagem e adubacao do coqueiro; Irrigacao do coqueiro; Questoes basicas da agricultura irrigada; Metodos e sistemas de irrigacao; Irrigacao localizada ou microirrigacao; Necessidade de agua da cultura; Interacao sistema radicular x irrigacao; Fertirrigacao; Irrigacao com agua salina; Efeitos do encharcamento; Pragas do coqueiro; Ordem Coleoptera; Ordem Lepidoptera; Ordem Homoptera; Acaros; Outras pragas; Doencas do coqueiro; Queima-das-folhas; Lixa-pequena; Lixa-grande; Anel-vermelho; Murcha-de-Phytomonas; Helmintosporiose; Podridao-seca. MenosImportancia economica do coqueiro; Panorama mundial; Distribuicao geografica e comercio internacional; Perspectivas no mercado internacional; Flutuacao de preco no mercado internacional; Situacao nacional; Morfologia do coqueiro; Raiz; Caule; Folha; Inflorescencia; Fruto; Ecofisiologia do coqueiro; Temperatura; Umidade atmosferica; Pluviosidade; Intensidae luminosa - radiacao solar; Vento; Melhoramento genetico do coqueiro; Origem e distribuicao do coqueiro; Sistema reprodutivo; Melhoramento genetico; Cultura de embrioes; Propagacao vegetativa; Criterios para selecao de sementes; Campos de producao de sementes hibridas; Implantacao e manejo da cultura do coqueiro; Preparo da muda e plantio; Densidade de plantio; Manejo e tratos culturais; Colheita; Nutricao e adubacao do coqueiro; Principais solos cultivados com coqueiro; Remocao de nutrientes pelo coqueiro; Funcoes e sintomas de deficiencia dos nutrientes; Determinacao da necessidade de adubacao do coqueiro; Calagem e adubacao do coqueiro; Irrigacao do coqueiro; Questoes basicas da agricultura irrigada; Metodos e sistemas de irrigacao; Irrigacao localizada ou microirrigacao; Necessidade de agua da cultura; Interacao sistema radicular x irrigacao; Fertirrigacao; Irrigacao com agua salina; Efeitos do encharcamento; Pragas do coqueiro; Ordem Coleoptera; Ordem Lepidoptera; Ordem Homoptera; Acaros; Outras pragas; Doencas do coqueiro; Queima-das-folhas; Lixa-pequena; Lixa-grande; Anel-vermelho; Murcha-de-Phytomonas; Helmintospori... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Aspecto economico; Brasil; Bredding; Coconut; Cocos; Cocos nucifera L; Cocus nucifera; Coqueiro; Cultivation; Cultive; Cultivo; Culture; Disease; Diseases; Ecofisiologia; Economic situation; Fertilization application; Genetic advance; Manage; Management; Manuring; Melhoramento genetico; Morfologia; Pest; Pests of plants; Plant diseases; Production data. |
Thesagro: |
Adubação; Coco; Cocos Nucifera; Doença; Doença de Planta; Economia; Fisiologia Vegetal; Irrigação; Manejo; Melhoramento Genético Vegetal; Morfologia Vegetal; Nutrição; Nutrição Vegetal; Praga; Praga de Planta; Produção Vegetal. |
Thesaurus Nal: |
Brazil; breeding; coconuts; ecophysiology; irrigation; nutrition; plant anatomy; plant breeding; plant nutrition; plant physiology. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 03466nam a2200805 a 4500 001 1205249 005 2010-03-29 008 1998 bl uuuu 00u1 u #d 020 $a85-7383-025-5 100 1 $aFERREIRA, J. M. S. 245 $aA cultura do coqueiro no Brasil. 250 $a2. ed. rev. amp. 260 $aBrasília, DF: EMBRAPA-SPI$c1998 300 $a292 p. 520 $aImportancia economica do coqueiro; Panorama mundial; Distribuicao geografica e comercio internacional; Perspectivas no mercado internacional; Flutuacao de preco no mercado internacional; Situacao nacional; Morfologia do coqueiro; Raiz; Caule; Folha; Inflorescencia; Fruto; Ecofisiologia do coqueiro; Temperatura; Umidade atmosferica; Pluviosidade; Intensidae luminosa - radiacao solar; Vento; Melhoramento genetico do coqueiro; Origem e distribuicao do coqueiro; Sistema reprodutivo; Melhoramento genetico; Cultura de embrioes; Propagacao vegetativa; Criterios para selecao de sementes; Campos de producao de sementes hibridas; Implantacao e manejo da cultura do coqueiro; Preparo da muda e plantio; Densidade de plantio; Manejo e tratos culturais; Colheita; Nutricao e adubacao do coqueiro; Principais solos cultivados com coqueiro; Remocao de nutrientes pelo coqueiro; Funcoes e sintomas de deficiencia dos nutrientes; Determinacao da necessidade de adubacao do coqueiro; Calagem e adubacao do coqueiro; Irrigacao do coqueiro; Questoes basicas da agricultura irrigada; Metodos e sistemas de irrigacao; Irrigacao localizada ou microirrigacao; Necessidade de agua da cultura; Interacao sistema radicular x irrigacao; Fertirrigacao; Irrigacao com agua salina; Efeitos do encharcamento; Pragas do coqueiro; Ordem Coleoptera; Ordem Lepidoptera; Ordem Homoptera; Acaros; Outras pragas; Doencas do coqueiro; Queima-das-folhas; Lixa-pequena; Lixa-grande; Anel-vermelho; Murcha-de-Phytomonas; Helmintosporiose; Podridao-seca. 650 $aBrazil 650 $abreeding 650 $acoconuts 650 $aecophysiology 650 $airrigation 650 $anutrition 650 $aplant anatomy 650 $aplant breeding 650 $aplant nutrition 650 $aplant physiology 650 $aAdubação 650 $aCoco 650 $aCocos Nucifera 650 $aDoença 650 $aDoença de Planta 650 $aEconomia 650 $aFisiologia Vegetal 650 $aIrrigação 650 $aManejo 650 $aMelhoramento Genético Vegetal 650 $aMorfologia Vegetal 650 $aNutrição 650 $aNutrição Vegetal 650 $aPraga 650 $aPraga de Planta 650 $aProdução Vegetal 653 $aAspecto economico 653 $aBrasil 653 $aBredding 653 $aCoconut 653 $aCocos 653 $aCocos nucifera L 653 $aCocus nucifera 653 $aCoqueiro 653 $aCultivation 653 $aCultive 653 $aCultivo 653 $aCulture 653 $aDisease 653 $aDiseases 653 $aEcofisiologia 653 $aEconomic situation 653 $aFertilization application 653 $aGenetic advance 653 $aManage 653 $aManagement 653 $aManuring 653 $aMelhoramento genetico 653 $aMorfologia 653 $aPest 653 $aPests of plants 653 $aPlant diseases 653 $aProduction data 700 1 $aWARWICK, D. R. N. 700 1 $aSIQUEIRA, L. A.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
23/11/2017 |
Data da última atualização: |
28/11/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
SANTIAGO, G. G.; SIQUEIRA, F.; CARDOSO, F. F.; REGITANO, L. C. de A.; VENTURA, R.; SOLLERO, B. P.; Souza, M. D.; MOKRY, F. B.; FERREIRA, A. B. R.; TORRES JUNIOR, R. A. de A. |
Afiliação: |
Federal University of Mato Grosso do Sul; FABIANE SIQUEIRA, CNPGC; FERNANDO FLORES CARDOSO, CPPSUL; LUCIANA CORREIA DE ALMEIDA REGITANO, CPPSE; Department of Animal and Poultry Science/University of Guelph/Centre for Genetic Improvement of Livestock -CGIL; BRUNA PENA SOLLERO, CPPSUL; Brazilian Association of Canchim Cattle Breeders - ABCCAN; Brazilian Association of Canchim Cattle Breeders - ABCCAN; ANNA BEATRIZ ROBOTTON FERREIRA, CNPGC; ROBERTO AUGUSTO DE A TORRES JUNIOR, CNPGC. |
Título: |
Genomewide association study for production and meat quality traits in Canchim beef cattle. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal Animal Science, v. 95, n. 8, p. 3381-3390, Aug. 2017. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The commercial value of the bovine carcass is determined by a set of traits, such as weight, yield, back fat thickness, and marbling; therefore, the genetic improvement of growth, meat, and carcass quality traits is an important tool to add value to the supply chain. Genomewide association studies (GWAS) enable the identification of loci that control phenotypic expression of quantitative traits (QTL). Therefore, the objective of this work was to perform a GWAS to identify genomic regions and genes associated with growth, carcass traits, and meat quality in Canchim beef cattle. These traits were yearling weight (YW), rib eye area (REA), back fat thickness (BFT), and marbling (MARB). To increase sample size and marker density, genotype imputation was performed, and only markers imputed with greater than 95% accuracy were used. Genomewide association study was performed using a Bayesian approach, by the Bayes B statistical method, incorporating genotypes and phenotypes from 614 animals from both the Canchim breed and the MA genetic group (offspring of Charolais bulls and one-half Canchim + one-half Zebu cows). This investigation identified 1 and 4 genomic regions explaining 0.23 and 7.35% of the genetic variance for REA and YW, respectively. These regions harbor a total of 19 genes, 7 of which were classified for biological functions by functional analysis. Significant associations were not observed for BFT and MARB. The identification of QTL that had been previously described in the literature reinforces associations found in this study. MenosThe commercial value of the bovine carcass is determined by a set of traits, such as weight, yield, back fat thickness, and marbling; therefore, the genetic improvement of growth, meat, and carcass quality traits is an important tool to add value to the supply chain. Genomewide association studies (GWAS) enable the identification of loci that control phenotypic expression of quantitative traits (QTL). Therefore, the objective of this work was to perform a GWAS to identify genomic regions and genes associated with growth, carcass traits, and meat quality in Canchim beef cattle. These traits were yearling weight (YW), rib eye area (REA), back fat thickness (BFT), and marbling (MARB). To increase sample size and marker density, genotype imputation was performed, and only markers imputed with greater than 95% accuracy were used. Genomewide association study was performed using a Bayesian approach, by the Bayes B statistical method, incorporating genotypes and phenotypes from 614 animals from both the Canchim breed and the MA genetic group (offspring of Charolais bulls and one-half Canchim + one-half Zebu cows). This investigation identified 1 and 4 genomic regions explaining 0.23 and 7.35% of the genetic variance for REA and YW, respectively. These regions harbor a total of 19 genes, 7 of which were classified for biological functions by functional analysis. Significant associations were not observed for BFT and MARB. The identification of QTL that had been previously described ... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Bayesian inference; Carcaça bovina; Carcass; Growth; Melhoramento genético do crescimento. |
Thesagro: |
Gado canchim. |
Thesaurus NAL: |
Cattle; Genomics; Single nucleotide polymorphism. |
Categoria do assunto: |
-- G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 02547naa a2200337 a 4500 001 2080625 005 2017-11-28 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSANTIAGO, G. G. 245 $aGenomewide association study for production and meat quality traits in Canchim beef cattle.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aThe commercial value of the bovine carcass is determined by a set of traits, such as weight, yield, back fat thickness, and marbling; therefore, the genetic improvement of growth, meat, and carcass quality traits is an important tool to add value to the supply chain. Genomewide association studies (GWAS) enable the identification of loci that control phenotypic expression of quantitative traits (QTL). Therefore, the objective of this work was to perform a GWAS to identify genomic regions and genes associated with growth, carcass traits, and meat quality in Canchim beef cattle. These traits were yearling weight (YW), rib eye area (REA), back fat thickness (BFT), and marbling (MARB). To increase sample size and marker density, genotype imputation was performed, and only markers imputed with greater than 95% accuracy were used. Genomewide association study was performed using a Bayesian approach, by the Bayes B statistical method, incorporating genotypes and phenotypes from 614 animals from both the Canchim breed and the MA genetic group (offspring of Charolais bulls and one-half Canchim + one-half Zebu cows). This investigation identified 1 and 4 genomic regions explaining 0.23 and 7.35% of the genetic variance for REA and YW, respectively. These regions harbor a total of 19 genes, 7 of which were classified for biological functions by functional analysis. Significant associations were not observed for BFT and MARB. The identification of QTL that had been previously described in the literature reinforces associations found in this study. 650 $aCattle 650 $aGenomics 650 $aSingle nucleotide polymorphism 650 $aGado canchim 653 $aBayesian inference 653 $aCarcaça bovina 653 $aCarcass 653 $aGrowth 653 $aMelhoramento genético do crescimento 700 1 $aSIQUEIRA, F. 700 1 $aCARDOSO, F. F. 700 1 $aREGITANO, L. C. de A. 700 1 $aVENTURA, R. 700 1 $aSOLLERO, B. P. 700 1 $aSouza, M. D. 700 1 $aMOKRY, F. B. 700 1 $aFERREIRA, A. B. R. 700 1 $aTORRES JUNIOR, R. A. de A. 773 $tJournal Animal Science$gv. 95, n. 8, p. 3381-3390, Aug. 2017.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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